Tidligere Miss Universe-vinner og TV-personlighet Mona Grudt har blitt ZOE-ambassadør. Grudt har nylig kjøpt sin andre utgave Renault ZOE og forteller at hun ble ekstatisk da hun fikk tilbudet om å være ZOE-ambassadør.

– Jeg har en genuin interesse for gode biler. Det er noe med hele opplevelsen. Fart, akselerasjon, navigering, feltbytter, musikk. Jeg ble jublende glad og ekstatisk da jeg fikk tilbud om å bli ZOE-ambassadør.

IKKE TILFELDIG AT DET BLE RENAULT ZOE

Den sprudlende trønderen har så mange jern i ilden at hun ikke rekker å ramse opp alt. For å nevne noe: foredragsholder, vigsler for Human Etisk Forbund, konferansier, driver «Bryllupskanalen med Mona Grudt» på YouTube, toastmaster, medeier i klesmerket Be Embraced. Hun har også begynt å synge de siste årene.

Hun er altså en svært travel dame. Med mann, barn og hektiske dager i full fart fra det ene møtet til det andre, er det ikke et tilfeldig valg at hun nylig har kjøpt sin andre utgave Renault ZOE.

– Det var miljøhensynet som gjorde at jeg valgte ZOE første gang, men så elsket jeg jo også bilen da jeg fikk den. Da den attpåtil kom i ny versjon, med forbedret rekkevidde, var vi ikke i tvil. Det måtte bli en ny ZOE. Nå slåss vi om å bruke den, ler hun.

HVA ER DET BESTE MED RENAULT ZOE?

– Altså, hvor skal jeg begynne? Det er hele kjøreopplevelsen. Det er en fantastisk fin bil rent estetisk, men det viktigste er at den er en drøm å kjøre. Den er veldig brukervennlig. Jeg er ikke så glad i å sette meg grundig inn i tekniske ting, og det slipper jeg heldigvis her. Alt er så lettvint. Bare det å sette på musikk fra telefonen er så mye enklere i forhold til i andre biler jeg har hatt. I tillegg er det et stort pluss at den er så solid. Den kommer seg fint opp de bratte bakkene hjemme på Byåsen der det ofte er snø og glatt. Tidligere har jeg slitt med å få biler uten firehjulstrekk opp vinterstid, men det gjør jeg ikke med ZOE, sier Grudt.

ARVET BILINTERESSEN FRA FAREN

Grudt forteller entusiastisk om faren, som var i overkant interessert i biler, og som også eide flere franske biler da hun vokste opp. Senere, når hun selv skulle kjøp ny bil, var det alltid faren som hjalp henne med å velge riktig.

– Han var veldig opptatt av kvalitet og kjøreglede, og han introduserte meg for Renault, som også jeg nå kjører rundt i. Det er nok fra han jeg har arvet kjærligheten til bil og fart, sier hun.

FIKK KJØREGLEDEN I LOS ANGELES

Kort tid etter at Grudt fikk sertifikat, pakket hun kofferten og flyttet til Los Angeles for å jobbe som modell. I kjørebyen nummer én ble store deler av dagen tilbragt bak rattet. Det har satt sitt preg.

– Jeg elsker å sette meg bak rattet, skru på musikken og bare kjøre. Jeg er nok litt i overkant opptatt av fart, og jeg liker å kjøre fort – uten barn i baksetet vel og merke. Seksfelts motorvei, nydelige omgivelser og høy fart på motorveien i Los Angeles er bare den ultimate kjøreopplevelsen, og har satt sitt preg på kjøregleden min, forteller hun entusiastisk.

HVORDAN ER DET MED FARTEN I RENAULT ZOE?

– He he, den er veldig god! Du kan velge å kjøre i «eco-mode» for å spare strøm, men du kan også skru av denne for å kjøre enda litt kjappere. Fartsglad som jeg er, kjører jeg selvsagt uten «eco-mode», og jeg har heller ikke behov for å sette den i «eco-mode» da den uansett har en rekkevidde som bare varer og varer, sier hun fornøyd.

HVORDAN BRUKER DU BILEN I DET DAGLIGE?

– Jeg har mye møtevirksomhet i sentrum, og det er veldig fint at bilen er så lett å manøvrere. Det er mye kjøring til og fra skole og aktiviteter, og en del turer til flyplassen på Værnes og til familien i Stjørdal. ZOE fungerer veldig bra til både bykjøring og langkjøring. Vi leier ofte hytte på Frosta som ligger ca to timer unna, og vi klarer å ta den turen uten rekkeviddeangst. Selv om bilen er nett, er det god plass til både barn, bager og utstyr, forteller hun.