Neste generasjon elbil fra Renault:

– Interessen er allerede stor

Våren 2022 lanseres den helt nye elbilen Renault Megane E-Tech electric. Med banebrytende design, fullspekket av teknologi og inntil 470 km rekkevidde, kommer dette til å bli en av de mest spennende elbilene neste år.

– Interessen rundt bilen er allerede så stor at vi vet at de første leveransene av biler til Norge vil forsvinne raskt. Derfor tilbyr vi en Early Bird fordelspakke, sier Roger Andersen, PR & Markedsdirektør for Renault Norge.

Som Early Bird vil du stå først i køen for å sikre deg en av de første bilene som leveres til Norge våren 2022. I tillegg er det også være flere spennende eksklusive fordeler som følger med pakken*.

– Tusenlappen fordelspakken koster trekker vi selvsagt også fra kjøpesummen dersom du signerer kontrakt innen 1. mai 2022, fortsetter Andersen.

Banebrytende design

Megane E-Tech electric er en helt ny elbil fra Renault. Den har banebrytende design og teknologi, med for eksempel intuitiv betjening med Google-stemmestyring.

Bilen er bygget på en ny plattform spesielt utviklet for elektriske biler, og vil ha markedets tynneste batteri integrert i gulvet. Det gir maksimal plassutnyttelse, og ikke minst høy effektivitet.

Med 220 hk gjør Megane E-Tech electric unna 0-100 km/t på 7,4 sekunder. Den kan hurtiglades med inntil 130 kW slik at rekkevidden kan økes med inntil 300 km på kun 30 minutter.

Bilens konstruksjon gjør at lengden på 4,2 meter utnyttes maksimalt, slik at bilen føles svært rommelig. Med god plass i baksetet og hele 440 liter bagasjerom vil den tilfredsstille de fleste behov for en familiebil.


Tilpasset Norge

– Renault Megane E-Tech electric blir en fullverdig bil, som kan ha taklast og trekke tilhenger (inntil 900 kg), noe vi nordmenn er svært opptatt av, sier Andersen.

Rekkeviddeangst blir ikke noe tema:

Med hele 470 km* rekkevidde (WLTP), vil dette være en elbil som passer perfekt for veldig mange nordmenn, uansett om den er tenkt som bil nr. 1 eller bil nr. 2, mener Andersen.

Andersen hinter samtidig om at prisen vil bli svært konkurransedyktig.

* Gjelder Business-versjonen

Starten på en ny æra

– Denne nye elbilplattformen markerer starten på en ny æra for Renault. Vi har som mål å produsere minst 90 % helelektriske biler innen 2030, og de neste årene vil det lanseres en rekke spennende elektriske modeller fra Renault, sier Andersen.

I år har Renault også endret sitt merkevare-uttrykk med blant annet en ny logo. Den blir å finne på nye Megane E-Tech electric som første modell.

En naturlig del av den nye Renault-æraen, er også en bærekraftig tilnærming til hele bilens livssyklus, fra produksjon til gjenbruk av batteriene.

– Vi gleder oss stort til at Renault Megane E-Tech electric kommer til Norge tidlig neste år, men dette er bare starten på den nye generasjonen av elbiler fra oss, sier Andersen.

Syv ganger raskere betjening

De tradisjonelle instrumentene er erstattet med et 12 tommer stort digitaldisplay. Sammen med den 12 tommer store touchskjermen, som er vinklet mot føreren, utgjør dette et helt nytt betjeningskonsept på hele 24’ tommer.

– Responstiden i det nye systemet er syv ganger raskere enn forrige generasjon, som mange kjenner fra Renault Zoe, sier Andersen.

Det helt nye infotainmentsystemet er basert på Google Android Automotive.

– Systemet vil tilby en fantastisk brukeropplevelse: raskt, intuitivt og funksjonelt, mener Andersen.

Flere versjoner

Renault Megane E-Tech electric vil bli lansert i flere versjoner, men de første bilene som kommer til landet har et batteri med 60 kWh netto kapasitet og 220 hk (160 kW).

– Vi vil presentere priser og hvilke versjoner som kommer til landet tidlig i 2022, og vi er sikre på at de aller fleste vil bli svært fornøyd med dette. Kanskje med unntak av våre konkurrenter, avslutter Andersen med et smil.